©maartenheijenk.nl

ASVD Korfbal verliest en ziet concurrenten verder weglopen

DRONTEN - Ondanks een sterke eerste helft, heeft ASVD Korfbal de thuiswedstrijd tegen AVO met 22-26 verloren. De concurrenten Wit-Blauw en OWK boekten allebei een verrassende overwinning. Het betekent dat ASVD volgende week in Leek mòet winnen van OWK, anders is degradatie een feit.

ASVD begon sterk en pakte een 3-0 voorsprong. Gedurende de hele eerst helft hield ASVD/PV Systems deze voorsprong vast. De ploeg speelde geconcentreerd en scoorde op de goede momenten. Het leidde tot een 12-10 voorsprong bij rust.

Zo sterk als ASVD in de eerste helft speelde, zo slecht begon het aan de tweede helft. De ploeg kwam moeilijk tot scoren en gaf verdedigend teveel weg. Dit gaf AVO de kans om op voorsprong te komen. Bij 17-24 kwam ASVD na enkele wissels van coach Selwin Edzes terug tot 21-24, maar de overwinning kwam nooit meer in gevaar voor AVO.