Bij bio-dynamische boerderij GAOS in Swifterbant gaan moerbeien en lindes de grond in.
Bij bio-dynamische boerderij GAOS in Swifterbant gaan moerbeien en lindes de grond in. eigen foto

Klanten van biologische online supermarkt Hofweb uit Biddinghuizen planten bomen in Dronten

Partnerbijdrages

BIDDINGHUIZEN - Biologische online supermarkt Hofweb uit Biddinghuizen heeft vorig jaar besloten de klanten geen kerstcadeau te geven. In plaats daarvan werd er geld ingezameld om bomen te kunnen planten. Het leverde 3.500 euro op. Deze week worden er bomen geplant bij de Warmonderhof in Dronten.

Doel van de actie is: „De biologische landbouw nog meer toekomstbestendig maken en biodiversiteit stimuleren.” Eigenaar Lambertus Zijlstra: „Onze klanten eten door het jaar heen van de boeren waar nu de bomen de grond in gaan. Om die verbinding compleet te maken, nodigen wij alle klanten uit op de boerderij om te komen helpen. Laarzen aan en hup aan het werk. Letterlijk met de poten in de klei.”

De afgelopen weken zijn er al op verschillende locaties in Nederland bomen geplant, waaronder in Amsterdam, Drenthe en Limburg. Nu is de beurt aan Dronten. Dat gebeurt zowel woensdag 11 maart (14 uur) als zaterdag 14 maart (10 uur) bij de Warmonderhof aan de Wisentweg in Dronten. Aansluitend is er beide keren een ‘aanschuiflunch’.