De tekening van het nieuwe clubhuis.
De tekening van het nieuwe clubhuis.

Clubhuis Survivalrun Vereniging hoeft niet aan hoge architectonische eisen van campus te voldoen

Sport

DRONTEN - Als het aan B en W ligt, mag de Survivalrun Vereniging Dronten verder met haar plan om een nieuw clubhuis te bouwen aan de Lage Vaart. Het gemeentebestuur legt het negatieve advies van de welstandscommissie naast zich neer.

Het huidige en nieuwe clubhuis van SVD ligt aan de rand van de campus van Aeres Hogeschool Dronten. De gemeente stelt hoge eisen aan de architectuur op de campus. Daarbij geldt het hoofdgebouw van de school als voorbeeld.

Zakelijk en strak

De tekening van het houten clubgebouw wijkt sterk af van de ‘zakelijke en strakke moderne architectuur’ van het schoolgebouw. De welstandscommissie vindt die tekening daarom ‘in strijd met redelijke eisen van welstand’.

Het plan van de vereniging kost 213.000 euro. Een nog duurder clubhuis is voor SVD niet mogelijk. Mede daarom hebben B en W de hoge architectonische ambitie opzij gezet voor het clubhuis.

In het groen

Als argument stelt het college dat het clubhuis aan de rand van het gebied ligt: in het groen, tegen de Lage Vaart aan. Deze ontheffing is voor de vereniging van belang, omdat zij nu verder kunnen met het aanvragen van de omgevingsvergunning en de Europese subsidie.

De gemeente wil een subsidie van 64.000 euro verlenen, ofwel 30% van het totaalbedrag. De club betaalt zelf 40% en de rest moet uit Brussel komen. De Flevolandse commissie die de Europese gelden verdeelt, heeft haar goedkeuring hiervoor al verleend.