Twee bands brengen in Nirwana eerbetoon aan hun ‘grote broers’ (afgelast)

Cultuur

DRONTEN - Bij poppodium Nirwana zijn zaterdag 14 maart (21 uur) optredens van twee eerbetoon-bands. Tenacious B brengt een ode aan Tenacious D en Rebels of Ozz doet hetzelfde aan Ozzy Osborne en Black Sabath.

Tenacious B is een akoestisch duo dat de komische akoestische rock van Tenacious D speelt. De band bestaat uit de Eindhovense zangers/gitaristen Bram Janssen-Ros en Rik van Bavel.

„De heren spelen de akoestische rock van Tenacious D met twee akoestische gitaren en zang”, aldus Nirwana, „Het komische zit hem daarbij niet enkel in de teksten en in de stage-presence, maar het is de schitterende samenzang, de prachtige melodieën, de mega-gitaarsolo’s, de stoere power-riffs en een over-enthousiaste roadie die Tenacious B zo bijzonder maakt.”

Rebels of Ozz

Rebels of Ozz bestaat uit gitarist Patrick Kruijer, zanger Franco Dieters, bassist Jeroen van Liere en drummer Noel van Eersel: „Hoewel de band zelf relatief jong is, zijn de nummers die ze spelen dat niet. Dat zijn stuk voor stuk legendes, die zich bewezen hebben in de metalwereld.”