Gemeenteraad Dronten in De Meerpaal.
Gemeenteraad Dronten in De Meerpaal. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

ChristenUnie wil eindelijk duidelijkheid over planning replica pioniersbarak

Gemeente

DRONTEN - De gemeenteraad heeft zeven jaar geleden al geld opzij gelegd voor de bouw van een replica van een pioniersbarak. De ChristenUnie constateert dat het plan jaar op jaar wordt doorgeschoven. „Gaat dit in 2020 nu wel echt plaatsvinden?”, wil de fractie nu van B en W weten, „En zo ja, wanneer precies?”

De pioniersbarak was een van de eerste gebouwen van Dronten en moest wijken voor de Hanzespoorlijn. De gemeente Dronten wil een replica van die barak bouwen bij de dierenweide. Het is onderdeel van een plan om die dierenweide op te knappen.

De plannen wachtten onder andere op de bouw van het nabijgelegen appartementengebouw aan De Noord. Die bouw is nu afgerond en daarom wil de ChristenUnie weten wat de nieuwste planning is voor de barak. Ze hopen hier vanavond antwoord op te krijgen tijdens een commissievergadering.

Wethouder Ton van Amerongen (VVD) heeft vorig jaar al wel gewaarschuwd dat het een èchte replica wordt: „Het is niet zo dat we veel onderdelen van de oude barak kunnen gebruiken.”

Pioniersbarak