Afbeelding

Eerste coronabesmettingen in Dronten gemeld door GGD Flevoland

Algemeen

DRONTEN - De GGD Flevoland meldt dat er ook in Dronten twee patiënten met een coronabesmetting zijn. Het gaat om een vrouw en haar partner. „Ze behoren niet tot de risicogroep en zitten inmiddels in thuisisolatie”, zegt burgemeester Jean Paul Gebben.

Update donderdag 19:18 uur

Het gaat in Dronten over één besmetting: een vrouw. Haar partner is niet ziek, maar zit wel in thuisisolatie.

Update donderdag 19:39 uur

Wethouder Ton van Amerongen (VVD) zei zojuist aan het begin van de commissievergadering, dat de gemeente de richtlijnen van het kabinet en het RIVM volgt. Hij bevestigde dat Dronten haar eerste geval van corona heeft: „Een mevrouw en haar partner zijn inmiddels in isolatie. We hopen dat het bij die twee gevallen blijft, maar daar kunnen we geen zekerheid over geven.”

Ambtenaren hebben te horen gekregen dat ze bij ziekteverschijnselen thuis moeten blijven. Daarnaast heeft de gemeente thuiswerken nadrukkelijk onder de aandacht gebracht. Van Amerongen zei wel dat zoveel mogelijk geprobeerd wordt de continuïteit van de dienstverlening te waarborgen.

De wethouder vertelde dat NLdoet en de inloopavond in Swifterbant-zuid in ieder geval niet doorgaan. Remco de Maaijer vertelde als voorzitter van de commissievergadering, dat alleen de raadsleden aanwezig zijn die het woord voeren.

GGD Flevoland

De GGD heeft verder nog geen mededelingen over de situatie in Dronten. Wel is bekendgemaakt dat een 61-jarige inwoner uit Lelystad is besmet met het nieuwe coronavirus. De man is opgenomen in het Flevoziekenhuis in Almere en verblijft in strikte isolatie. ??

,,De man is op dinsdag 10 maart met klachten opgenomen in het Flevoziekenhuis in Almere. De patiënt voldeed bij binnenkomst niet aan de casusdefinitie voor het coronavirus. Toen na korte tijd uit nader onderzoek toch een verdenking van het coronavirus naar voren kwam, zijn alsnog alle beschermende isolatiemaatregelen genomen.:

,,??Een kleine groep personen met wie de patiënt in het ziekenhuis in aanraking is geweest, is in beeld gebracht. Deze personen worden gedurende twee weken nauwkeurig gemonitord. Als zij klachten krijgen die passen bij het coronavirus, worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op het virus. De contacten buiten het ziekenhuis worden door de GGD Flevoland in beeld gebracht. De man is besmet geraakt via een vooralsnog onbekende bron."

Coronavirus