Afbeelding

Overheid dreigt met gevangenisstraffen; ook Nirwana gaat uiteindelijk overstag

Algemeen

DRONTEN - In de gemeente Dronten werden donderdag en vrijdag vrijwel alle evenementen en activiteiten afgelast, die meer dan honderd bezoekers kunnen trekken. Theater De Meerpaal cancelde haar voorstellingen, sportclubs schrapten trainingen en wedstrijden, kerkdiensten gaan niet door. Uiteindelijk stond voor vandaag (zaterdag) alleen de tribute-avond van rockpodium Nirwana nog op de agenda.

Bij Nirwana zouden Tehnacious B en Rebels of Ozz een eerbetoon brengen aan respectievelijk Tenacious D en Ozzy Osborne/Black Sabath. Pas om een uur of elf werd gisteravond ook deze concertavond geschrapt. ,,Wij hebben helaas dit besluit moeten nemen”, treurde het bestuur op haar Facebookpagina.

Gevangenisstraf

Nirwana voorkwam daarmee ingrijpen door de politie, want de Veiligheidsregio heeft vrijdag een noodverordening afgekondigd voor Flevoland. Daarin staat dat alle evenementen met meer dan honderd mensen mòeten worden afgelast. Die noodverordening geldt ook voor besloten bijeenkomsten.

Komen er toch meer dan honderd mensen bij elkaar, dan mag de politie ingrijpen. ,,Handelen in strijd met de voorschriften uit deze noodverordening wordt bestraft met hechtenis van ten hoogste drie maanden”, aldus de Veiligheidsregio.

Coronavirus

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 4 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 5 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 5 uur geleden