De Zevensprong
De Zevensprong ©maartenheijenk.nl

Basisscholen in Dronten-west dicht na coronabesmetting: „Niet genoeg leerkrachten”

Algemeen

DRONTEN - Twee basisscholen in Dronten-west zijn de komende week gesloten. Aanleiding is onder andere dat één van de ouders van De Klimboom besmet is met het coronavirus.

De directies van De Zevensprong (christelijk) en De Klimboom (katholiek) hebben in onderling overleg en in overleg met hun besturen besloten dicht te gaan. De ouders zijn vandaag op de hoogte gebracht. Bij de derde school, De Dukdalf (openbaar), geldt het alleen voor groep 8.

Behalve dat er één besmetting is, schrijven de directie van De Zevensprong en De Klimboom: „Op dit moment zijn er meerdere leerkrachten met klachten, waarbij zij volgens de richtlijnen van het RIVM thuis moeten blijven. Ook zijn er leerkrachten in een risicogroep en leerkrachten met een gezinslid in een hoge risicogroep.”

Niet verstandig

Met de sluiting wijken de twee scholen af van het advies van het kabinet en de GGD. Zevensprong-directeur Adrietta Bos schrijft aan de ouders dat het niet mogelijk is om daaraan te voldoen: „Dat is op dit moment niet haalbaar (er zijn simpelweg niet genoeg leerkrachten) en in onze ogen niet verstandig.”

De directies vragen de ouders om in de tussentijd de richtlijnen van het RIVM te volgen en het te laten weten als een kind zien is: „We horen het ook graag als u als ouders/verzorgers besmet raakt met het coronavirus.”

Grote zorg

Rob Sakko is bestuurder van stichting Codenz (De Zevensprong). Hij vertelt dat het bestuur van De Klimboom als eerste besloot de school te sluiten. Omdat de scholen in één gebouw zitten, is ook de christelijke school daarin meegegaan.

„Op het moment dat een gezin in quarantaine wordt geplaatst, kun je in principe doorgaan. Maar gezien de zorg bij ouders, leerlingen en leerkrachten, het alarmerende signaal van De Klimboom en het feit dat het zo snel om zich heen slaat, hebben wij gezegd: wij volgen het besluit van collega-bestuurders”, aldus Sakko.

Opvang van kinderen

De scholen overleggen momenteel wat te doen met de opvang van kinderen. „Er is gezegd: we vangen alleen kinderen op van ouders die in de zorg werken. Maar we proberen met elkaar af te stemmen wat we doen met andere kinderen die gezond zijn en werkende ouders hebben”, legt het bestuurslid uit.

De scholen buigen zich ook over een programma voor de kinderen om thuis aan het werk te kunnen. Aan het eind van de week laten de schooldirecties aan de ouders weten wat er volgende week gebeurt.

De Dukdalf

In een eerder bericht werd per abuis gemeld dat ook De Dukdalf volledig dicht gaat. Dat was onjuist. Bij de openbare basisschool geldt het alleen voor groep 8.

Coronavirus

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 10 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 10 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 11 uur geleden