Burgemeester Jean Paul Gebben
Burgemeester Jean Paul Gebben ©maartenheijenk.nl

Burgemeester over coronavirus: „Laten we onze Drontense nuchterheid inzetten”

Gemeente

DRONTEN - Burgemeester Jean Paul Gebben heeft zich in een oproep tot de inwoners uitgesproken over het coronavirus. „Laten we onze Drontense nuchterheid inzetten”, schrijft hij op de website van de gemeente.

Donderdag deed de burgemeester in een interview met DeDrontenaar.nl een oproep om het ‘boerenverstand’ te gebruiken. Vandaag schrijft hij:

Beterschap

„Helaas is er op dit moment in Dronten sprake van verschillende besmettingen met het coronavirus. Allereerst wens ik de betreffende inwoners veel beterschap, sterkte en een goed herstel toe.

We merken de gevolgen van het virus nu direct in ons dagelijks leven, na de aankondiging van de maatregelen van de regering. Ook in Dronten zijn bijeenkomsten afgelast, we roepen iedereen op om zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden. Blijf thuis als u klachten heeft. Beperk uw bezoek aan elkaar de komende weken.

Denk aan elkaar

Tegelijkertijd weet ik dat we in Dronten gewend zijn elkaar te helpen, en om te zien naar elkaar. Blijf dat ook vooral doen, op andere manieren dan u gewend bent. Denk aan bellen of Facetimen in plaats van langsgaan, of geef een maaltijd af aan de deur. Denk ook aan elkaar als u in de supermarkt staat.

De samenleving leven we samen: laten we onze Drontense nuchterheid inzetten om met elkaar de komende tijd zo goed als mogelijk door te komen.”

Coronavirus

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 13 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 14 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 14 uur geleden