Perry de Moel (re.)
Perry de Moel (re.) ©maartenheijenk.nl

Horeca in Dronten schrikt zich een hoedje: „We zijn kwetsbaarder dan we denken"

Algemeen

DRONTEN - „Ik hoor het net. Ik sta met een brok in mijn keel. Het is schrikken.” Liesbeth Pruim van Thuis Eten & Wonen is er zondagmiddag van ondersteboven dat ze de deuren van haar horecazaak in hartje Dronten per direct moet sluiten.

„Je voelt het aankomen. De afgelopen weken was het toch een beetje de kop in het zand, terwijl je weet dat het gaat gebeuren. Maar drie weken! Daar schrik ik wel heel erg van.”

Moellies

Ook bij Moellies was het schrikken. „We horen het net. Heel vreemd, we gaan drie weken dicht, dat heb ik nog nooit meegemaakt." Perry de Moel van de horecagelegenheid heeft zondagmiddag alle voorbereidende werkzaamheden voor die avond achter de rug als hij hoort dat hij om zes uur dicht moet. „Gisteren zat het vol en dat voelde vreemd. Dus ik begrijp wel dat deze maatregel is genomen, maar het is een onwerkelijk gevoel.”

Samen optrekken

Hij heeft vijftien man personeel die hij gaat informeren. „Financieel is het nog de vraag hoe dit gaat. Ja, je hebt gelijk, iedere horecaondernemer krijgt hiermee te maken. We zullen samen op moeten trekken”, concludeert De Moel, „We zijn kwetsbaarder dan we denken."

Aan het afsluiten

Liesbeth Pruim heeft net daarvoor contact met haar man gehad. „Ik was thuis en hij was druk bezig in de zaak. Nu is hij de boel aan het afsluiten."

Hoe het financieel moet, ze heeft geen idee. „Het is zo'n lange tijd! We kunnen alleen maar hopen dat we over drie weken weer open kunnen, dat het dan kneitermooi weer wordt en dat iedereen komt. Nu voelt het alleen maar afschuwelijk.”

Coronavirus

Koningsdag in Swifterbant.
Koningsweekend in Swifterbant: "Dit jaar voor 't eerst drie dagen feest" 22 uur geleden
Gemeenteraad Dronten.
Tien inwoners dienen plan in voor potje van 30.000 euro: "Dronten mooier maken" 22 uur geleden
De aanleg van de bijenmuur in het Wisentbos.
Wisentbos werkt aan biodiversiteit: Gratis bloemenzaad en aanleg bijenmuur 23 uur geleden