Afbeelding

Scholen hadden hun actieplannen al klaar liggen: „We gaan dit gewoon dòen”

Algemeen

DRONTEN - „We gaan met z’n allen een uitdaging aan, maar we gaan dit gewoon dòen. Het is het veiligst voor de kinderen en ik denk voor ons allemaal.” Dat zegt bestuurder Geurt Morren van de stichting Ante, ofwel het openbaar onderwijs in Dronten, over de sluiting van de scholen.

Het besluit van minister Arie Slob kwam niet als een verrassing: „Misschien was het duidelijker geweest om dit vrijdag meteen aan te kondigen. In de tussentijd hebben wij de landelijke lijn gevolgd en geprobeerd de rust houden.” Morren denkt dat het goed is dat de scholen nu dichtgaan: „Dit is hèt moment om de verspreiding tegen te gaan.”

Breed overleg

Vanmorgen heeft de stichting Ante met alle directeuren overlegd om de sluiting voor te bereiden. Ook is er contact geweest met alle andere schoolbesturen en de kinderopvang in Dronten. „Dat betekent dat we het allemaal in overleg doen”, legt Morren uit. Afgesproken is onder andere dat de kinderopvang ook in de schoolgebouwen van stichting Ante terecht kan.

Omdat de schoolbesturen wel wisten dat de sluiting er aan zat te komen, lagen de brieven aan de medewerkers en de ouders al klaar. Die zijn meteen na afloop van de persconferentie verstuurd. Daarin wordt gemeld dat het ongetwijfeld een grote impact heeft voor de ouders: „Maar we zijn blij met de duidelijkheid die hiermee is gegeven in het belang van de volksgezondheid.”

Niemand in problemen brengen

De kinderen blijven morgenochtend in principe thuis. „We vangen alleen kinderen op van ouders met vitale functies”, zo schrijven de directeuren van de openbare scholen. Geurt Morren voegt eraan toe: „We willen niemand in de problemen brengen, dus we hebben ook de opvang geregeld voor als het ècht niet lukt.”

Stichting Ante heeft georganiseerd dat er dinsdag wordt begonnen met thuisonderwijs. Morgen gaan de leerkrachten daarmee van start en wordt er een internetverbinding gelegd met de kinderen. „Dit is een nieuwe situatie waar iedereen aan moet wennen. En dat betekent dat er de komende tijd nog wel wat kinderziektes uitgehaald moeten worden.”

Goed actieplan

Voor morgenochtend negen uur staat er opnieuw een overleg gepland tussen alle schoolbesturen en de kinderopvang in Dronten: „Dan kijken we: waar moeten we nog bijsturen? Maar het lijkt erop dat we met z’n allen een goed actieplan hebben om alles in goede banen te leiden.”

Coronavirus

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 2 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 2 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 3 uur geleden