Wim Bleeker
Wim Bleeker ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Jumbo-supermarkten hebben de situatie onder controle: „Mensen hebben begrip”

Algemeen

DRONTEN - „Op dit moment zijn er geen problemen”, zegt Wim Bleeker, eigenaar van de Jumbo-supermarkten in de winkelcentra Suydersee en Dronten-zuid, „Mensen hebben begrip voor de situatie, houden zich aan de protocollen.”

Wat is in uw bedrijf de stand van zaken?
Wim Bleeker: „Laat ik om te beginnen zeggen: ik begrijp dat je een supermarkt belt, maar ik vind het vooral heel vervelend wat collega’s in andere branches overkomt. Dit wìl je niet. Deze situatie is heel naar voor het totale land en vooral voor de volksgezondheid. Voor ons als Jumbo supermarkten in Dronten: wij hebben alle maatregelen getroffen, zodat we kunnen proberen de consument op een veilige manier te blijven helpen.”

Is er voldoende voorraad?
„We zijn natuurlijk afhankelijk van de distributiestromen vanuit onze organisatie. Daar wordt àlles gedaan om het op een zo goed mogelijke manier te laten verlopen.”

En lukt dat?
„Jazeker, voorlopig hebben we voldoende handel, daar ligt het niet aan. Je zag het afgelopen weekeinde een enorme hype. Nu zakt dat gelukkig iets af. We krijgen de voorraden beter onder controle, zodat we de consument op de juiste manier kunnen helpen .”

Hebt u een boodschap voor uw klanten?
„Belangrijk is dat de consument rustig blijft en in het normale patroon boodschappen blijft doen. Als dat gebeurt, kunnen wij garanderen dat er voldoende voorraad is.”

Hoe gedraagt de consument zich op het ogenblik?
„Heel goed! Alles wat voorgeschreven wordt, passen we meteen toe in onze supermarkten. De gezondheid gaat boven alles. Mensen hebben begrip voor die situatie, houden zich aan de protocollen. Dat is heel fijn om te zien, want we moeten deze klus met elkaar klaren. En tot op heden gaat dat gelukkig op een positieve manier; daar zijn we de consument heel dankbaar voor.”

Hoe houden uw medewerkers zich onder de situatie?
„Iedereen moet een tandje bijzetten om het allemaal in goede banen te leiden en daar is iedereen zich van bewust.”

Hebben jullie meer ziektegevallen dan gewoonlijk?
„Dat valt wel mee. De mensen die in het protocol vallen dat ze niet mogen werken, mogen onze supermarkten niet betreden. Gelukkig zijn dat er niet al te veel. Bovendien is het universitair onderwijs, hbo en mbo vrij en daardoor hebben we wat extra handjes. We kunnen onze weekeindkrachten nu ook door de week inzetten.”

Al met al dus geen reden om ons zorgen te maken?
„Wij kunnen de Drontenaren op een goede manier blijven bedienen. Op dit moment zijn er geen problemen. Door de gigantische vraag en het hamstergedrag in het begin moeten we wel wat corrigeren en dat heeft gewoon even tijd nodig.”

Coronavirus

 Havenplein
Alpina (voorheen Sinke) naar Havenplein: "Centraal gelegen locatie" 19 uur geleden
Afbeelding
Nikki Boon breekt schoolrecords tijdens meerkamp in de VS (11 foto's) 19 uur geleden
Riena Tienkamp, Arjen Gerritsen, Piet Boer en Peter van Bergen (v.l.n.r.).
Route langs vijftien kunst- en cultuurobjecten: "Bekijk het in de Oostrand" 20 uur geleden