Afbeelding

Flevoziekenhuis Almere (coronamaatregelen)

Algemeen

Update geschreven door het Flevoziekenhuis in Almere

Er wordt hard gewerkt om goede en veilige zorg te blijven leveren. Het zijn ook voor onze collega’s bijzondere tijden. Het Flevoziekenhuis ontvangt veel steunwaarderingen (applaus gisteren, spandoek Almere City, maar ook aanbiedingen voor tulpen, rozen en orchideeën en zelfs pizza’s). Het doet onze medewerkers zeer goed dat er zo wordt meegeleefd! Hartverwarmend! We kunnen helaas niet op alle verzoeken ingaan. We proberen de bewegingen in het ziekenhuis zoveel mogelijk te beperken om het risico op besmetting te voorkomen.

We zien het aantal patiënten met een verdenking op op coranabesmetting geleidelijk toenemen. Op de Spoedeisende Eerste Hulp presenteren zich meer mensen met een vermoedelijke besmetting.

Het Flevoziekenhuis heeft nu (stand 15.00 uur vandaag) 5 patiënten waarbij het coronavirus is vastgesteld in geïsoleerde opname en 13 patiënten waarbij een verdenking is op het coronavirus.

Zij zijn in afwachting van een testresultaat. Zij verblijven allen in geïsoleerde opname. (NB de cijfers fluctueren sterk omdat er dagelijks nieuwe opnamen zijn en ook patiënten weer naar huis gaan).

Het Flevoziekenhuis heeft een aparte covid verpleegafdeling ingericht met een capaciteit van 52 bedden. Op dit moment volstaat dit. We zijn goed voorbereid op een eventuele verdere toename. We hebben voldoende medewerkers om goede en veilige zorg te kunnen leveren.

Er is dagelijks afstemming met onze zorgpartners en ziekenhuizen in de regio.

Verder hebben we de volgende aanvullende maatregelen getroffen:

  • We vragen vanaf vandaag patiënten / bezoekers bij hoofdingang of zij klachten hebben van verkoudheid, hoesten, koorts, keelpijn. Als dat het geval is worden zij verwezen naar aparte covidpoli waar beschermende maatregelen worden genomen.
  • Polikliniekbezoeken zoveel mogelijk omgezet naar telefonische afspraken en consulten. Spoed en semispoed gaat door.
  • Bloedprikken kan nog steeds, wel voorzorgsmaatregelen. Apotheek De Brug is ook geopend.
  • Totaal aantal operaties teruggebracht. Spoed en semispoed gaat door. Fors minder planbare operaties, zoals knie- en heupoperaties.
  • Patiënten mogen alleen nog tussen 10.00 en 15.00 uur bezoek ontvangen. Daarbij geldt:
  • - 1 bezoeker per dag, per patiënt en maximaal een ½ uur. Als bezoek van een kind gewenst is, mag een begeleider mee. Uitzonderingen hierop zijn:
  • - bezoek bij terminale of zeer zwaar zieke patiënten (de behandelend arts oordeelt hierover)
  • - aanwezigheid partner rondom de bevalling bij Verloskunde
  • - bezoek aan de afdeling Kindergeneeskunde
  • - bij coronapatiënten op zowel de speciale COVID-afdeling (cohortafdeling) als de Spoedeisende hulp en de Intensive care is GEEN BEZOEK mogelijk. Enige uitzondering hierop is een terminale of zwaar zieke patiënt, de behandelend arts oordeelt hierover.

Tot zover deze update. Zie voor meer nieuws onze website

Overzicht coronamaatregelen

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 10 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 11 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 11 uur geleden