Afbeelding
.

Dubbel en Dwars Dronten | Schuld en boete

Algemeen

(door Hans Dorreboom)

Ik was nog even een weekje met familie op wintersport in Oostenrijk. Ik las in mijn digitale krant over on-nederlandse toestanden. Wat on-nederlands? De pakken toiletpapier, diverse sauzen, broden, rijst en dergelijke vlogen de supers uit. Wat een triestheid en wat een a-sociaal, dus on-nederlands gedrag.

Bij terugkeer in Nederlandse scoorde ik bij mijn drogist in Dronten-West een doos paracetemol. Op het bordje stond duidelijk maximaal drie per persoon, maar ik had genoeg aan een dubbeldikke doos. Voor mij bij de kassa stond een dame met zes van die dubbeldikke doosjes. Haar reactie op de verkoopster die haar wees op het bordje maximaal drie per persoon: “drie voor mijzelf en drie voor mijn moeder”. Ik keek deze dame aan en echt volgens mij hemelde deze moeder al jaren. Ik kon niet nalaten deze dame hard en duidelijk bij de kassa a-sociaal te noemen. Hopelijk leest ze deze column.

Heel veel schuren en garages in Dronten staan nu vol met producten die bij de supers al weer volop verkrijgbaar zijn. Een tip voor al die verzamelaars: toon uw schuld en boete en breng deze voorraden naar de Voedselbank in Dronten. Die heeft het hard nodig voor onze mede inwoners van Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant die niet bij supers klant zijn!

Dubbel en Dwars Dronten

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 3 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 3 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 4 uur geleden