Flevomanege
Flevomanege ©maartenheijenk.nl

Flevomanege wil verhuizen naar Wisentweg en vraagt gemeenteraad om spoed

Sport

DRONTEN - De Flevomanege wil ’t liefst zo snel mogelijk een grote en moderne manege bouwen aan de Wisentweg, naast Paardencentrum Dronten. Het geld hiervoor moet komen uit de verkoop van de huidige locatie aan De Zuid. Die verkoop gaat Stichting Flevomaneges niet snel genoeg en daarover is nu een brief gestuurd aan de gemeenteraad.

Het is de bedoeling dat er op de huidige kavel van de manege woningbouw wordt gerealiseerd door Trebbe Wonen. De wijziging van het bestemmingsplan gaat echter minder snel dan de manege hoopte.

Groen in de wijk

De gemeenteraad heeft recent geëist dat het een groene wijk wordt. Het stichtingsbestuur begrijpt dat niet, omdat er in de plannen al lang rekening was gehouden met voldoende groen.

De manege vreest nu dat het nòg langer gaat duren: ,,Wij zijn bang dat dit besluit een bedreiging kan zijn voor de haalbaarheid van de noodzakelijke nieuwbouw voor de Flevomanege aan de Wisentweg.”

Sterk verouderd

De Flevomanege liep twintig jaar geleden nog voorop met haar faciliteiten: ,,Maar inmiddels voldoet onze accommodatie niet meer aan eisen van deze tijd. De Flevomanege is sterk verouderd en uit zijn jasje gegroeid.”

De stichting kijkt daarom uit naar huisvesting naast Paardencentrum Dronten en op steenworp afstand van Aeres Hogeschool: ,,Hierdoor ontstaat een clustering van paardensportactiviteiten en kunnen wij de samenwerking intensiveren.”

Veel geïnvesteerd

,,Wij hebben de achterliggende jaren veel tijd, geld en energie geïnvesteerd in een zorgvuldig traject met als doel om een nieuwe manege te realiseren waarmee we in Dronten weer decennia vooruit kunnen”, schrijft het bestuur aan de gemeenteraad. De raad wordt gevraagd om de plannen daadkrachtig te ondersteunen.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 1 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 2 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 2 uur geleden