Afbeelding

Brief OVDD aan de leden

Partnerbijdrages

Brief Ondernemersvereniging De Driehoek aan de leden

Beste leden van de OVDD,

Velen van ons zijn de afgelopen dagen getroffen door de maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het COVID-19 virus te beteugelen. Maatregelen die voor u persoonlijk, voor uw personeel en ook voor uw onderneming grote gevolgen hebben. Voor sommigen van ons betekent het letterlijk geen omzet en dus geen inkomsten meer.

Als OVDD hebben wij de afgelopen dagen niet stil gezeten. Uw bestuur en verenigingsmanagement overleggen dagelijks met gemeente, VNO-NCW, MKB Nederland en andere stakeholders over de ontstane situatie en de maatregelen die u als ondernemer kunnen helpen om deze moeilijke periode door te komen.

Van overheidswege zijn diverse maatregelen aangekondigd en is een groot steunpakket voor ondernemend Nederland gelanceerd. Uiteraard kost het uitwerken van deze maatregelen enige tijd en wordt uw geduld behoorlijk op de proef gesteld. Wat de OVDD betreft moeten de maatregelen snel ingevoerd worden en mogen ondernemers niet gehinderd worden door bureaucratische obstakels. Daadkracht is geboden, evenals samenwerking.

Waar is de OVDD voor u mee bezig:

  • Afgelopen maandag hebben wij de gemeente gevraagd op zo korte mogelijke termijn de betalingsverplichting van gemeentelijke belastingen, heffingen, leges en andere betalingsverplichtingen voor ondernemers op te schorten
  • Wij vragen de gemeente openstaande rekeningen van ondernemers direct te betalen en de gebruikelijke betalingstermijnen niet te hanteren.
  • Wij vragen vastgoedverhuurders om mee te denken met ondernemers en waar mogelijk huurtermijnen (deels) kwijt te schelden of in ieder geval de betalingsverplichting op te schorten.
  • Wij hebben gevraagd om een centraal aanspreekpunt bij de gemeente voor alles wat te maken heeft met deze crisis.
  • Wij onderzoeken de mogelijkheid voor het opzetten van een platform voor OVDD leden waarbij ondernemers elkaars kennis kunnen delen en op die manier kunnen profiteren van onze gezamenlijke creatieve ideeën die er zeker ook bij u zullen zijn

Uiteraard horen wij graag waar u nu tegenaan loopt zodat wij waar mogelijk in samenspraak met de eerdergenoemde stakeholders actie kunnen ondernemen. Ook zijn er wellicht mogelijkheden om elkaar te helpen in de bedrijfsvoering. Soms denken anderen aan mogelijkheden waar u zelf wellicht nog niet aan gedacht heeft. Een tip die wij ontvingen: Wellicht kunt u als ondernemer x% korting verlenen aan uw debiteuren bij directe betaling.

Onze boodschap als bestuur van de OVDD is: laten we samen niet alleen dit COVID-19 virus te lijf gaan maar ook de gevolgen hiervan samen proberen te verzachten. Wij wensen u veel sterkte de komende periode en zullen u via de website, nieuwsbrieven en sociale media op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Met vriendelijke groet,

namens het bestuur

Martien Hermans
voorzitter OVDD

Overzicht coronamaatregelen

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 3 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 4 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 4 uur geleden