Afbeelding

St Jansdal start met screening bij hoofdingang in Lelystad en Harderwijk (coronamaatregelen)

Algemeen

Persbericht ziekenhuis St Jansdal:

Op maandag 23 maart start St Jansdal met screening bij de hoofdingangen van Harderwijk en Lelystad. In de centrale hallen staan zorgmedewerkers die eventuele klachten uitvragen bij patiënten en bezoekers. De vragen gaan over koorts, hoesten, benauwdheid en neusverkoudheid.

Als een patiënt luchtwegklachten heeft en of koorts heeft, dan is toegang alleen toegestaan bij het gebruik van een mondmasker. Het masker mag pas af nadat de patiënt het ziekenhuis weer heeft verlaten. Bezoekers met klachten mogen het ziekenhuis niet betreden en moeten het St Jansdal weer verlaten. Een uitzondering hierop zijn bezoekers van terminale patiënten.

De ingang van gebouw H wordt gesloten. Hierin bevinden zich Klimop, Geboortezorghuis, Moeder&Kind Centrum en kaakchirurgie. Patiënten en bezoekers moeten voor deze afdelingen eerst via de hoofdingang, zodat zij ook gescreend kunnen worden. In het ziekenhuis hangt extra bewegwijzering om de weg te wijzen naar gebouw H.

Bij de ingang van de spoedeisende hulp en huisartsenpost is vorige week een tent geplaatst waar alle patiënten die zich melden voor de huisartsenpost of spoedeisende hulp eerst worden gezien.

Deze dringende maatregelen neemt het St Jansdal ter bescherming van medewerkers en patiënten om besmetting in het ziekenhuis te voorkomen. Daarnaast roept het St Jansdal op om ook binnen de muren van het ziekenhuis gehoor te geven aan de richtlijn van het RIVM om anderhalve meter afstand van elkaar te bewaren.

Overzicht coronamaatregelen