Afbeelding
Ā©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Torenbosje houdt graffitiwedstrijd: ā€žOntwerp zelf aanbrengen op elektriciteitshuisjeā€

Cultuur

DRONTEN - Het Torenbosje heeft een graffitiwedstrijd uitgeschreven voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar in de gemeente Dronten. De vier winnaars mogen hun ontwerp zelf spuiten op het elektriciteitshuisje bij de entree van het bosje.

ā€žHet elektriciteitshuisje wordt vaak ontsierd met ongevraagde graffiti. Hierin willen wij verandering brengenā€, stelt de stichting Projecten Rondom Het Torenbosje. Dat gebeurt met een bijdrage uit het Geert Popkema Jeugdfonds.

Aan jongeren wordt gevraagd een ontwerp te bedenken rond de geschiedenis van het Torenbosje. Dat bosje ligt aan de Elburgerweg, halverwege tussen Dronten en Elburg. Uit de inzendingen worden vier winnaars gekozen, want het huisje heeft vier zijden.

Gilbert Helder

ā€žDe ontwerpen worden beoordeeld door een vakkundige jury en worden daarna uitvergrootā€, aldus de stichting, ā€žOnder deskundige leiding van de graffitikunstenaar Gilbert Helder spuiten de vier winnaars zelf hun ontwerp op het elektriciteitshuisje."

De winnaars ontvangen daarnaast een graffiti-workshop van Gilbert Helder. Ook zijn er andere prijzen beschikbaar gesteld.

Inzenden

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 10 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 10 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 11 uur geleden