Ben Donatz uit Dronten zoekt slaapzakken om daklozen en vluchtelingen te helpen

Algemeen

DRONTEN - Ben Donatz uit Dronten werd de afgelopen week geraakt door het verhaal van Bas Timmer uit Enschede. Hij maakt van oude synthetische slaapzakken pakken voor daklozen en vluchtelingen. Ben besloot samen met zijn partner een inzameling van slaapzakken op te zetten in zijn woonplaats.

Het bedrijf Sheltersuit heeft grote behoefte aan slaapzakken. Ben Donatz zag het deze week bij het tv-programma De wereld Draait Door.

„Ze zoeken slaapzakken van synthetisch materiaal, dons is niet bruikbaar. En ze moeten wel schoon zijn”, zegt Ben, die zelf bij het opruimen van zijn zolder de eerste drie slaapzakken al gevonden heeft.

Waardigheid

„Iedereen verdient warmte, bescherming en waardigheid”, vindt de Drontenaar, „Wereldwijd slapen miljoenen mensen noodgedwongen op straat. En dat aantal groeit met de minuut. Alleen al in Nederland zijn meer dan 30.000 mensen noodgedwongen op straat beland."

Donatz heeft een oproep op zijn Facebookpagina gezet: „Heb jij een synthetische schone slaapzak met of zonder goedwerkende rits over? Laat het weten via een persoonlijk bericht.”