Afbeelding
©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Burgemeester: vakantieparken, campings en jachthaven in gemeente Dronten mogen open blijven

Algemeen

DRONTEN - De vakantieparken, campings en jachthavens in de gemeente Dronten kunnen voorlopig open gaan of blijven, meldt de gemeente Dronten. ,,Burgemeester Gebben heeft dat in afstemming met de regio besloten. Eigenaren moeten dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen."

Mededeling op de website van de gemeente Dronten:

De vakantieparken, campings en jachthavens in de gemeente Dronten kunnen, op basis van het besluit van het Kabinet van 23 en 24 maart 2020, voorlopig open gaan of open blijven. Burgemeester Gebben heeft dat in afstemming met de regio besloten. Eigenaren moeten dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden zijn met ingang van zaterdag 28 maart 2020 van kracht.

Eigenaren moeten aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Alle door de Rijksoverheid en het RIVM ingestelde maatregelen zijn onverkort van kracht (o.a. 1,5 meter afstand).
  • Verblijfsrecreanten mogen alleen komen als ze eigen sanitair op de kampeerplaats, in de stacaravan of bungalow hebben dat direct is aangesloten op het riool (septic toiletten en chemische toiletten worden hiertoe niet gerekend). Het legen van chemische toiletten op een centrale plaats is ook niet toegestaan.
  • De campinghouder en de campinggasten mogen geen bezoekers (daggasten) ontvangen.
  • De campinghouder dient alle sportvelden en ontmoetingsruimten af te sluiten zodat de jeugd niet in groepen kan sporten of bijeen kan komen.
  • Georganiseerde animatie is niet toegestaan.
  • De snackbar kan open blijven, men kan een bestelling doorgeven en de bestelling afhalen.
  • De supermarkt kan open, mits de exploitant de noodzakelijke deurcontrole toepast, zodat er slechts enkele mensen tegelijk binnen zijn.
  • De campingeigenaar is verplicht de verblijfsrecreanten te informeren dat ze alleen in noodgevallen bij de receptie terecht kunnen. Zaken zoveel mogelijk afhandelen via mail en telefoon.

Overzicht coronamaatregelen

Coronamaatregelen bedrijfsleven