Organisatie Beach Event Dronten.
Organisatie Beach Event Dronten. eigen foto STADronten

Afgelasten Beach Event Dronten staat los van corona: „Jammer is het natuurlijk wel”

Sport

DRONTEN - Het was een mededeling zoals er dezer dagen zo veel zijn: „Helaas hebben we moeten besluiten om het Beach Event niet door te laten gaan.” Bij het evenement op het Meerpaalplein staat het echter los van het coronavirus. De organiserende stichting STADronten had moeite om de financiën rond te krijgen en constateerde dat het initiatief niet ècht aansloeg in Dronten.

Het evenement begon in 2015 onder de naam ‘Zandbank Dronten’ naar een idee van volleybalvereniging Libero’99. Het Meerpaalplein werd vijf jaar lang voor ruim een week volgegooid met zand, waarop tal van sportwedstrijden plaatsvonden. De laatste twee jaar waren er ook voorronden van het NK strandvoetbal en kreeg het evenement daarom subsidie van de gemeente en de provincie.

Financieel

„We hebben geprobeerd het dit jaar opnieuw te organiseren, maar we kregen het financieel niet rond”, vertelt STADronten-voorzitter Daniëlle Banis, „We moeten constateren dat het binnen het bedrijfsleven en ook bij het publiek in Dronten niet voldoende aanslaat om het zelfstandig door te ontwikkelen.”

De sportwedstrijden trokken te weinig publiek. Dat erkent ook de voorzitter: „We hebben er een aantal jaren de tijd voor genomen. De afgelopen jaren kwamen we er financieel niet goed uit. Daarom hebben we gezegd: laten we verstandig zijn, het is niet haalbaar en dat geeft misschien ruimte om in de toekomst weer nieuwe evenementen te organiseren. Maar jammer is het natuurlijk wel.”

Het besluit staat dus los van de corona: „Alhoewel het waarschijnlijk door de corona sowieso niet had kunnen doorgaan.”