Henk Slump (3e van links) met de jeugdleden van Swift'64.
Henk Slump (3e van links) met de jeugdleden van Swift'64. eigen foto

Swift’64 bezorgt coronafolders: „Voetbalclub heeft ook maatschappelijke functie”

Algemeen

SWIFTERBANT - Tien jeugdvoetballers van Swift’64 hebben vanmiddag folders bezorgd in Swifterbant. Het hele dorp weet nu dat supermarkt Albert Heijn in de maand april de boodschappen gratis bezorgt bij dorpsgenoten die thuis moeten of willen blijven. „We hebben dit gedaan omdat een voetbalclub ook een maatschappelijke functie heeft”, zegt jeugdvoorzitter Tim Grovenstein.

„We wilden als voetbalclub in deze coronatijd graag iets doe voor de ouderen in het dorp”, vervolgt Grovenstein. Jochem Schimmel, voetballer van Swift 4, kwam met het idee om de samenwerking te zoeken met hoofdsponsor Henk Slump van de Albert Heijn-supermarkt.

Nuttige actie

Henk Slump wilde de flyers graag verspreiden in het hele dorp, Swift'64 vond het een nuttige actie. In een dag tijd werden jeugdleden opgetrommeld die wilden meewerken en vanmiddag hadden alle Swifterbantenaren de folder op de deurmat.

„Op deze manier kunnen we ècht iets voor het dorp doen”, aldus de trotse jeugdvoorzitter, „Dat vinden we als voetbalclub belangrijk.”

Coronavirus

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 9 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 9 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 10 uur geleden