Online oefenen voor musical.
Online oefenen voor musical. eigen foto

Heartbeat4kids oefent online voor musical in Swifterbant: „Even iets anders doen”

Swifterbant

SWIFTERBANT - De musicalgroep Heartbeat4kids was al begonnen met oefenen voor de musical ‘Op Reis’ toen corona roet in het eten gooide. Inmiddels heeft de groep een manier gevonden om online toch te blijven oefenen.

„We laten ons niet zomaar van de wijs brengen en zochten alternatieve wegen om toch te oefenen”, vertelt Marianne Greijdanus. Via Facebook was dat lastig vanwege de rechten voor de muziek. Daarom wordt er nu geoefend via het programma Zoom.

„We kunnen elkaar horen en zien”, aldus Greijdanus, „Wat vonden de kids het geweldig even iets anders te kunnen doen en elkaar weer te zien.” Het was in het begin een uitdaging om iedereen stil te krijgen en samen te laten zingen. Inmiddels ervaart ze een ‘heerlijk enthousiasme’: „Alleen daarom al gaan we door met oefenen en hopen op 14 juni klaar te zijn om de musical uit te voeren in De Hoeksteen.”

Kerken

Heartbeat4kids is een musicalgroep voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Het is een initiatief van de Taakgroep Jeugd van de gezamenlijke kerken in Swifterbant en staat open voor kinderen die van zingen toneelspelen en dansen houden. Twee keer per jaar studeren ze een musical of een dienst in. Daarnaast treden ze op verzoek op bij dorpsactiviteiten.

 Online oefenen voor musical.
 Online oefenen voor musical.
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 3 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 3 uur geleden