Cora van Nieuwenhuizen
Cora van Nieuwenhuizen

Provincie is teleurgesteld over uitstel Lelystad Airport: „Maar wij hebben begrip”

Algemeen

LELYSTAD - De opening van Lelystad Airport is vanwege de coronacrisis uitgesteld tot 1 november 2021. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen vandaag laten weten. De provincie Flevoland en de gemeente Lelystad reageren teleurgesteld.

„Wij zijn teleurgesteld over het uitstel, maar hebben begrip voor de harde realiteit van de coronacrisis”, schrijven provincie en gemeente in een gezamenlijke verklaring, „De regio wordt sterk op de proef gesteld door het herhaaldelijke uitstel, nu al voor de vierde keer, en wil aandacht voor de daarvoor geleden en nog te lijden sociaaleconomische schade.”

Heldere afspraken

Het is beide overheden niet duidelijk waarom april 2021 onhaalbaar zou zijn. „Maar wij rekenen erop dat het kabinet haar belofte om de besluitvorming over openstelling van Lelystad Airport deze kabinetsperiode af te ronden, inlost.” Daarover willen Flevoland en Lelystad ‘heldere afspraken; maken met de minister.

Gemeente Lelystad en provincie Flevoland willen verder met het kabinet in gesprek ‘over de al geleden en nog te lijden sociaaleconomische schade als gevolg van het herhaaldelijke uitstel van de opening van Lelystad Airport’.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 17 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 17 uur geleden