Afbeelding
BeatriceBB

Hulpmiddelencentrum failliet, gemeente Dronten alsnog in zee met Welzorg

Gemeente

DRONTEN - De leverancier van hulpmiddelen als rolstoelen en scootmobielen van de gemeente Dronten is failliet. De gemeente heeft inmiddels met een ander bedrijf afspraken gemaakt. Hulpmiddelen worden nu verstrekt door Welzorg.

De gemeenten die een contract hadden met het Hulpmiddelencentrum waren al geruime tijd ontevreden over de dienstverlening. Daarin zat geen verbetering. Het faillissement wordt door de gemeente Dronten toch omschreven als ‘bijzonder vervelend’.

Welzorg

„Als gemeenten gaan we alles op alles zetten om de mogelijke overlast voor inwoners zo klein mogelijk te houden”, meldt de gemeente Dronten. Inwoners die een hulpmiddel nodig hebben, krijgen deze nu via Welzorg. Ook heeft Welzorg toegezegd de achterstand in het verstrekken van hulpmiddelen weg te werken.

„Daarnaast dringen we er bij de curator op aan zo snel mogelijk duidelijkheid te geven over de eventuele overname van de uitstaande hulpmiddelen”, vervolgt de gemeente, „Wanneer reparaties of onderhoudswerkzaamheden van de hulpmiddelen niet kunnen wachten, kijken we samen met de inwoners of we deze kunnen vervangen door een hulpmiddel van Welzorg.”

Hulpmiddelenzorg