VIDEO | Veel te veel ongelukken op kruising Alikruikweg - Mosselweg met Bremerbergweg

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Op de kruising van de Alikruikweg en Mosselweg met de Bremerbergeweg (N708) zijn in de periode van 2015 tot en met 2019 tien ongevallen geregistreerd. De gemeente Dronten neemt daarom maatregelen.

Van de tien ongevallen ging het acht keer om verkeer vanaf de Alikruikweg of Mosselweg, dat geen voorrang verleende aan verkeer op de Bremerbergeweg. Wellicht komt dat doordat het zicht vanaf de zijwegen niet gehinderd wordt. En mogelijk herkennen bestuurders op de voorrangsweg het kruispunt onvoldoende ‘door het ontbreken van openbare verlichting en attenderende bebording en bebakening’.

Maatregelen

Over twee jaar gaat de provincie aan de slag met de Bremerbergeweg. Hierbij wordt ook dit beruchte kruispunt aangepakt. Het kruispunt wordt verhoogd, er komt een andere kleur asfalt en er komen zuiltjes op de hoeken van de zijwegen.

De Bremerbergeweg is van de provincie, de beide zijwegen zijn van de gemeente. Vooruitlopend op de maatregelen van de provincie neemt de gemeente nu ook al maatregelen op haar wegen. Er komen zuiltjes, de belijning wordt opnieuw geverfd en vanaf 150 meter vóór het kruispunt gaat de maximum snelheid van 80 naar 60 kilometer per uur. Ook komen er verkeersdrempels.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 15 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 16 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 16 uur geleden