Bewoners Tussendek en Woonark in beweging naar voorbeeld van De Tas

Algemeen

DRONTEN - Het beweegmoment in seniorencomplex De Tas in Biddinghuizen bracht huismeester Yvonne Verschoor van Oost Flevoland Woondiensten op een idee: „Dit moet ook georganiseerd kunnen worden in Dronten.” Maandag kregen de bewoners van Het Tussendek en De Woonark inderdaad een balanstraining, begeleid door sportinstructrices.

Het beweegmoment in De Tas in Biddinghuizen was georganiseerd door fysiotherapie De Bank. Huismeester Verschoor vond dit zo leuk, dat ze op zoek ging naar sportinstructeurs voor een gymles in Dronten.

Enthousiast

Nancy Verschure (Sportschool Chakti in Swifterbant) en Dienke Monster (Studio Mind your body in Dronten) twijfelden geen moment. Enthousiast gingen ze aan de slag met het bedenken van geschikte oefeningen voor de bewoners van Het Tussendek en De WoonArk, die tussen de 75 en 90 jaar zijn.

Maandagmorgen om tien en elf uur stonden ruim dertig bewoners klaar op het balkon van hun appartement, de galerij of binnentuin. Ze werden een half uur begeleid in deze balanstraining. Afhankelijk van het weer wordt deze activiteit herhaald.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 3 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 4 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 4 uur geleden