Paaseieren zoeken in Biddinghuizen.
Paaseieren zoeken in Biddinghuizen. archieffoto

Wat als… | Paaseieren zoeken in Biddinghuizen: „Als je die koppies ziet…”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Organisatorisch is het paaseieren zoeken niet het grootste evenement op de jaarkalender van stichting De IJsvogel. Maar het is een ochtend voor de kinderen en dat maakt het voor organisator Teun van Beek toch wel tot een gemis.

DeDrontenaar.nl brengt momenteel de rubriek ‘Wat als…’ Wat als er geen coronavirus was geweest? Dan hadden de kinderen in Biddinghuizen vanmorgen paaseieren gezocht.

Van Beek mag dan als voorzitter van De IJsvogel zijn opgevolgd door Jan Schuurhuis, hij is nog volop betrokken bij de evenementenstichting. Als algemeen bestuurslid is hij onder andere verantwoordelijk voor het paaseieren zoeken. Vorig jaar werd dat voor ’t eerst gehouden in het bosgedeelte tussen de JOP en de ijsbaan. Dat was een groot succes en daar had het ook vandaag weer moeten gebeuren.

Hoe groot is de strop van het niet-doorgaan van het paaseieren zoeken?
Teun van Beek: „Ach, dat valt op zich nog wel mee. We verstoppen altijd plastic eieren en die kunnen de kinderen dan inruilen voor chocola. Die plastic eieren blijven nu gewoon in de opslag en de chocolade eieren hadden we nog niet ingekocht.”

Is dit extra sneu omdat het een evenement voor de kinderen is?
„Ja, als je die koppies tussen de bomen ziet zoeken naar de eieren… dat is geweldig, daar krijg je een kick van. Misschien ga ik vandaag wel even die kant op en kijk ik om me heen met het idee van: hoe mooi had het kunnen wezen.”

Hoe gaat het in z’n algemeenheid met de evenementen van De IJsvogel?
„Alles staat op een laag pitje. Koningsdag, paaseieren zoeken, de avondvierdaagse, de braderie en de kermis zijn al afgelast. Je kunt wel van alles gaan voorbereiden, maar je weet op dit moment niks. Tot 1 juni ligt het sowieso stil en daarna is het afwachten. Wisten we maar wanneer het afgelopen was… Dat zou het een stuk makkelijker maken.”

Wat voor gevoel heb je erbij?
„Het is allemaal heel vreemd, eigenlijk heb ik er geen woorden voor. Het belangrijkste is dat we gezond blijven. Laten we ervoor zorgen dat er zo min mogelijk mensen ziek worden.”

Wat als...

Coronavirus