Afbeelding

Leden ASVD kunnen een paal lenen: „Blijven ze toch met de korfbalsport verbonden”

Sport

DRONTEN - Een mooie actie van ASVD Korfbal: leden kunnen een korf met bijbehorende paal lenen om tijdens de coronatijd thuis te oefenen. „Op die manier blijven ze fit, hoeven ze zich niet te vervelen en blijven ze toch met de korfbalsport verbonden”, zegt secretaris Titia Elema.

Het idee is niet origineel, want ASVD heeft het ‘geleend’ van andere korfbalverenigingen. Zo weet Elema dat het in Wageningen een groot succes is.

Afgewacht

Toen het ASVD-bestuur hoorde van de initiatieven elders in het land, hebben ze eerst nog even afgewacht: „We hadden toch nog de hoop dat de trainingen en wedstrijden hervat konden worden. In dat geval hadden we ze zelf hard nodig. Maar ja… inmiddels ligt de hele veldcompetitie er al uit en is er nog geen zicht op wanneer we weer kunnen korfballen.”

Titia Elema weet dat veel leden een eigen paal hebben. Meestal zijn dat geen officiële wedstrijdpalen, maar goed genoeg om te oefenen. De club wil leden die de palen alleen tijdens deze crisis gebruiken niet op kosten jagen en stelt daarom het eigen materlaal beschikbaar: „Misschien worden ze erdoor gemotiveerd en kopen ze later een eigen paal.”

Dikke twintig

De club heeft een dikke twintig palen in verschillende hoogtes. Mocht de belangstelling erg groot zijn, dan liggen er ook in de zaal nog een paar. Tot vanmorgen liep het nog geen storm. „Maar we hebben het ook pas gisteren op de site gezet”, weet de secretaris.

De aanmeldingen worden eerst verzameld. Daarna krijgen de belangstellenden bericht wanneer ze hun paal kunnen afhalen. De aanmeldingen worden behandeld volgens het principe ‘die eerst komt eerst maalt’.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 5 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 6 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 6 uur geleden