Sierkersen bij de Zonneweide en het Vliegersveld in Biddinghuizen.
Sierkersen bij de Zonneweide en het Vliegersveld in Biddinghuizen. Jaco Houweling

Een Boompje Opzetten | Sierkersen in Biddinghuizen

Algemeen

(door Jaco Houweling)

Nu de wereld voor veel mensen lijkt stil te staan, zijn er ook dingen die gewoon doorgaan. Zoals de natuur. Na de winter komt de lente en de bloesem. Vorige keer schreef ik al over de sleedoorn, nu wil ik het hebben over een ander lid van de grote kersenfamilie.

Op de overgang van de Zonneweide naar het Vliegersveld in Biddinghuizen staan drie prachtige sierkersen. Omdat het de laatste week nogal mooi weer was, beginnen de bloemen al uit te vallen. Als ik er ben om foto’s te maken lijkt het wel of het sneeuwt.

Overal op de wereld worden sierkersen aangeplant vanwege de bloesem. Maar het land waar de kersen en hun bloesem echt onderdeel zijn van de cultuur is Japan. Daar heeft men zelfs een feestdag waarop iedereen bloesem gaat kijken. Tijdens dit Hanami of bloemenkijkfeest worden er lampen in de bomen gehangen om ook ’s avonds nog de bloesem goed te kunnen zien.

Zoals gezegd de kersenfamilie is groot, er zijn ruim 450 soorten bekend. Ze krijgen allemaal ook een vrucht maar bij de ene soort is deze groot en eetbaar voor ons terwijl er ook soorten zijn waar zelfs de vogels niet van eten.

Vragen of opmerkingen:

Een boompje opzetten

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 7 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 8 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 8 uur geleden