Afbeelding
eigen foto

Inzamelingsactie op Golfresidentie levert 3.500 euro op voor Voedselbank Dronten

Algemeen

DRONTEN - Op de Golfresidentie is een inzamelingsactie gehouden voor Voedselbank Dronten. Het was een idee van bestuurslid Peter van den Wijngaart van de Vereniging van Eigenaren (VvE). De actie leverde 3.500 euro op.

Een delegatie van de VvE was woensdag aanwezig bij de overdracht van het bedrag. Het geld werd geschonken aan voorzitter Frits Rutgers en penningmeester Jan-Peter Snijders van de voedselbank. Zij namen het bedrag dankbaar in ontvangst en storten het in het calamiteitenfonds.

Goed gebruiken

Frits Rutgers benadrukt dat veel voedselbanken het zwaar hebben omdat er minder voedsel binnenkomt en er een tekort aan vrijwilligers is. Ook in Dronten gaat het niet allemaal even makkelijk. Hij is dan ook blij met de inzamelacties in de drie dorpen en met de steun van bijvoorbeeld de VvE van de Golfresidentie: „We kunnen alle hulp goed gebruiken.”

Voedselbank Dronten zit nog niet helemaal met de handen in het haar. „Er zijn voldoende vrijwilligers en er komt van alle kanten steun: van supermarkten en agrarische bedrijven bijvoorbeeld. We mochten al kisten met rode kool, aardappels en wortelen in ontvangst nemen. Heel mooi is ook dat er particulieren zijn die spontaan acties beginnen. Die zijn belangrijk, omdat we geen voedsel binnenkrijgen via de maandelijkse winkelacties.”