Projectontwikkelaar hoopt dat vertraging De Ferdinand na faillissement beperkt blijft
Projectontwikkelaar hoopt dat vertraging De Ferdinand na faillissement beperkt blijft Yvo Sajet

Projectontwikkelaar hoopt dat vertraging De Ferdinand na faillissement beperkt blijft

Algemeen

DRONTEN - Projectontwikkelaar KPO uit Zaandam was in samenwerking met bouwbedrijf De Haas bezig met de bouw van 50 appartementencomplex ‘De Ferdinand’ aan De Morinel, toen de aannemer eind vorige maand failliet ging. Sindsdien ligt de bouw stil. De planning was dat het project in oktober klaar zou zijn. Cees van der Meer van KPO hoopt dat de vertraging beperkt blijft tot maximaal twee maanden.

„Wij zijn bezig met de curator en dat is praktisch afgerond. Vanaf dat moment hebben wij de handen vrij hebben om door te gaan”, zegt Van der Meer. Hij vertelt dat het voor de projectontwikkelaar een flinke strop is: „Niet alleen qua tijd, maar ook financieel worden we er - laat ik het voorzichtig zeggen - niet beter van.”

KPO is over de hervatting van de bouw in gesprek met een aantal aannemers: „Maar wij hebben zelf ook een aannemerspoot. We bekijken wat de beste optie is om de schade te beperken.” De onderaannemers zijn allemaal bereid hun werkzaamheden te hervatten.

Heel zuur

Van der Meer zegt geen idee te hebben over de exacte oorzaak van het faillissement: „De situatie was heel zuur voor deze ondernemer. Daarom hebben wij geprobeerd om te voorkomen dat hij failliet zou gaan. We waren bezig om van alles te mobiliseren en te organiseren.”

Tijdens die reddingspogingen slaagde de projectontwikkelaar er echter niet in om contact te leggen met de aannemer: „En toen kregen we het bericht dat hij failliet was verklaard. Dan houdt alles op.” Ook sindsdien heeft hij De Haas nog steeds niet gesproken.

Toewijzing woningen

De Ferdinand is een project met huurwoningen. De woningen waren nog niet toegewezen en dat betekent dat toekomstige huurders niet of nauwelijks gedupeerd zijn door een vertraging. De verhuur is in handen van makelaar Van der Linden in Almere. Daar vertelt een woordvoerster dat kandidaat-huurders zich konden inschrijven tot 10 april. Deze inschrijvingen worden nu beoordeeld en daarna krijgen de belangstellenden een brief.

„Wij gaan er nog steeds van uit dat de oplevering in oktober is”, aldus Van der Linden. De makelaar meldt desgevraagd dat er meer dan voldoende belangstelling is voor de vijftig appartementen.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 5 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 5 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 6 uur geleden