Drie van de zes gedecoreerden zijn actief bij de Protestantse Gemeente in Swifterbant.
Drie van de zes gedecoreerden zijn actief bij de Protestantse Gemeente in Swifterbant. ©maartenheijenk.nl

Burgemeester reikt vier lintjes uit in Swifterbant, één in Dronten en Biddinghuizen

Algemeen

DRONTEN - Burgemeester Jean Paul Gebben heeft vandaag zes inwoners telefonisch geïnformeerd dat ze worden gedecoreerd met een onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau: vier in Swifterbant, één in Dronten en één in Biddinghuizen.

In verband met de coronamaatregelen zijn de lintjes dit jaar niet uitgereikt tijdens een ceremonie in het gemeentehuis. De versierselen worden op een later moment door de burgemeester opgespeld.

Zes gedecoreerden

  • Marianne Greijdanus-Klaas uit Swifterbant: functies binnen de Protestantse Gemeente, vrijwilliger bij stichting Dorcas.
  • Aafke Harlaar-Poortstra uit Swifterbant: functies binnen de Protestantse Gemeente, koor Echo der Golven, straatvereniging De Greente, dagcentrum voor ouderen Het Pluspunt.
  • Jeanette Rijpma-Leutscher uit Dronten: vrijwilliger bij het COA afdeling AZC Dronten.
  • Derk Buiter uit Swifterbant: functies binnen de Protestantse Gemeente en bestuurslid van de Arme Kant van Swifterbant.
  • Jos van Haperen uit Swifterbant: actief bij Dorpsbelangen, vrijwilliger bij Kalverschuur, zorgboerderij Op de Wurf in Nagele en dorpsboerderij Triade Dronten.
  • Jan Knipscheer uit Biddinghuizen: bestuursfuncties bij Nederlandse Draf- en Rensport, windmolenpark Zeebiestocht, Kortebaanvereniging Lelystad, kerkcentrum De Drieklank in Almere-Buiten, coöperatie Univé, stichting Bedrijvenbeveiliging Almere, Vereniging van Aannemers Grond-, Water- en Wegenbouw.

Lintjesregen Dronten

Ap de Boer
Werkgroep geluid windparken stopt: "Gemeente schoffeert en misbruikt ons" 17 uur geleden
Werkzaamheden aan de Ketelsluis.
Wat is er dinsdag te doen? Computerspelen bouwen, Kamper- en Ketelsluis 18 uur geleden
Minder mobiele plaatsgenoten vervoeren.
Dubbel en Dwars Dronten | AutoMaatje kan ook in Dronten een begrip worden Dubbel en Dwars Dronten 18 uur geleden