Afbeelding
eigen foto

Studentbedrijf van Leonie Schaper timmert aan de weg met melkersschort

Algemeen

DRONTEN - Leonie Schaper, Lieke Tetteroo, Lisa Kat, Tom Vael en Gerben van der Meer studeren aan de Aeres Hogeschool Dronten. Zij startten dit jaar met het studentbedrijf Dutch Farm Supply en timmeren momenteel aan de weg met een eigen melkersschort.

Leonie Schaper komt uit Dronten en is directeur van het bedrijf. Haar groep had opdracht om een bedrijf op te zetten, gerelateerd aan de agrarische sector: „Omdat meerderen in onze groep een passie voor de melkveehouderij hebben, wilden we een innovatief product bedenken voor de melkveesector.”

Multifunctioneel

Het werd een multifunctioneel schort van waterafstotende stof: „Met extra vakken voor het opbergen van benodigdheden tijdens het melken of bekappen van de klauwen van de koeien.”

Volgens Leonie was zo’n schort nog nergens te koop: „Het is ontworpen voor de agrarische sector, maar is natuurlijk ook voor andere doeleinden te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan tuinieren.”

Keuringen en beurzen

De studenten hebben op veekeuringen en beurzen door het land gestaan om hun product te promoten. De laatste tijd is het lastiger om het schort aan de man te brengen, omdat beurzen en dergelijke niet doorgaan.

„Toch moeten we ook in de tijden van corona het bedrijf voortzetten”, legt Leonie Schaper uit, „Iedere week vergaderen we online om de voortgang te bespreken en nieuwe doelen te stellen.” Eén van die doelen was het zoeken van publiciteit.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 1 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 2 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 2 uur geleden