Claudia van Loveren
Claudia van Loveren ©maartenheijenk.nl

OFW verhoogt de huren op 1 juli met gemiddeld 1,6%, huurdersclub is tevreden

Algemeen

DRONTEN - Oost Flevoland Woondiensten verhoogt op 1 juli de huren van vrijwel al haar woningen. De gemiddelde huurverhoging is 1,6%. „Hiermee blijven wij ruim onder het inflatiecijfer”, aldus OFW.

„Het uitgangspunt is om de betaalbaarheid te garanderen”, schrijft OFW in een persbericht, „Tegelijk heeft OFW er rekening mee gehouden dat vrijwel alle woningen onder de sociale huurgrens blijven.”

De grootste groep van zo’n tweeduizend huurders betaalt 1% meer huur. Zo’n duizend huurders krijgen een verhoging van 1,5%. De overige huurders moeten 2 tot 5,1% extra betalen: „De hoogte is afhankelijk van de huidige huur ten opzichte van de streefhuur."

6,6% huurverhoging

„Daarnaast voert OFW de inkomensafhankelijke huurverhoging door. Huurders met een inkomen boven € 43.574, die niet onder de primaire doelgroep van OFW vallen, gaan 6,6% meer huur betalen.”

Voorzitter Claudia van Loveren van de Huurders Belangen Vereniging is tevreden en vindt dat OFW ‘een heel sociale huurwijziging’ heeft vastgesteld: „Elke organisatie heeft immers jaarlijks te maken met hogere kosten.”

Actie SP