Militairen bij De Regenboog.
Militairen bij De Regenboog. Landmacht (archieffoto)

Coronasituatie bij De Regenboog is stabiel: „Hebben militairen niet meer nodig”

Algemeen

DRONTEN - De dertien militairen van de Landmacht keren na de afgesproken periode van drie weken niet meer terug bij woonzorgcentrum De Regenboog. „Wij hebben ze dan niet meer nodig”, meldt zorginstelling Coloriet. De situatie bij De Regenboog is alweer enige tijd stabiel: „Er zijn geen nieuwe besmettingen bij cliënten en medewerkers. We zitten weer in rustig vaarwater.”

Sinds 21 april werken er militairen bij De Regenboog vanwege de ziekte van verschillende Coloriet-medewerkers. Daardoor dreigden hun collega’s overbelast te raken.

Afgesproken was dat het leger tot en met 8 mei zou blijven. Een week van tevoren zou gekeken worden naar een eventuele verlenging van die termijn.

Genezen

Volgens Coloriet zijn er zowel onder de bewoners als personeelsleden voldoende coronapatiënten genezen: „En dat betekent dat we het zelf wel weer aankunnen. Bovendien willen we niet langer gebruik maken van de militairen dan nodig is. Zij zijn dan weer inzetbaar voor andere zorginstellingen. Wij willen heel graag solidair zijn met andere zorginstellingen, die de militairen misschien harder nodig hebben.”

Coloriet is de Landmacht dankbaar. Dankzij hun inzet konden de zieke medewerkers uitzieken, hoefden de fitte personeelsleden geen diensten van 12 uur meer te draaien en konden de wijkzorg-medewerkers hun eigenlijke werk weer oppakken. „We kijken terug op een hele goede tijd met deze militairen”, aldus woordvoerster Mariëlle Steeneveld.

Situatie is stabiel

Volgens Steeneveld is de situatie bij De Regenboog al langere tijd stabiel. Probleem was alleen dat zieke medewerkers na het verdwijnen van de klachten in thuisisolatie moesten blijven: „Ik moet het afkloppen, want je weet niet of er een tweede golf komt, maar op dit moment zitten wij goed. Dat geldt voor De Regenboog en ook voor al onze andere locaties.”

Coronacrisis bij verzorgingshuizen in Dronten:

Henk Noome
Henk Noome volgt Maarten Vrolijk op als voorzitter Hospice Dronten 5 uur geleden
Vliegersmonument op het Meerpaalplein.
Wat is er zondag te doen? Bevrijdingsdag, gamefestival, bingo, Ketelmeer op tv 5 uur geleden
Een typische setting voor 'Gluren bij de Buren'.
Podiumkunst bij de Drontenaren thuis: "Variërend van een coverband tot rock" 6 uur geleden