Meerpaaldagen mogen subsidie gebruiken om orde op zaken te stellen

Algemeen

DRONTEN - Alhoewel de Meerpaaldagen voor dit jaar zijn afgelast, krijgt de stichting PRODronten als het aan B en W ligt toch haar toegezegde gemeentelijke subsidie van 5.000 euro. Dit geld wordt nu besteed om bestuurlijk orde op zaken te stellen.

De Meerpaaldagen kwamen vorige maand in opspraak, omdat voorzitter Harold van Puijenbroek na vijf maanden zijn functie neerlegde. Hij vindt een stichting niet de correcte organisatievorm voor wat hij ‘een commercieel feest’ noemt. Van Puijenbroek wenste inzage in de opbrengsten van de horeca. De overgebleven bestuursleden zeiden in een reactie dat hun oud-voorzitter zich baseerde op aannames en dat er geen onduidelijkheid is over de financiën.

Structuur verbeteren

Kort na die ruzie werd bekend dat de Meerpaaldagen dit jaar niet doorgaan vanwege het coronavirus. Het bestuur heeft daarop de gemeente gevraagd om de subsidie toch over te maken ‘om de huidige bestuurlijke structuur te onderzoeken en te verbeteren’.

B en W stellen dat PRODronten eind 2018 weliswaar 30.000 euro in kas had, maar vinden het toch een goed voorstel. Het college stelt dat door een onderzoek mogelijk juridische en financiële risico’s kan voorkomen.

Meerpaaldagen