Meerpaaldagen mogen subsidie gebruiken om orde op zaken te stellen

Algemeen

DRONTEN - Alhoewel de Meerpaaldagen voor dit jaar zijn afgelast, krijgt de stichting PRODronten als het aan B en W ligt toch haar toegezegde gemeentelijke subsidie van 5.000 euro. Dit geld wordt nu besteed om bestuurlijk orde op zaken te stellen.

De Meerpaaldagen kwamen vorige maand in opspraak, omdat voorzitter Harold van Puijenbroek na vijf maanden zijn functie neerlegde. Hij vindt een stichting niet de correcte organisatievorm voor wat hij ā€˜een commercieel feestā€™ noemt. Van Puijenbroek wenste inzage in de opbrengsten van de horeca. De overgebleven bestuursleden zeiden in een reactie dat hun oud-voorzitter zich baseerde op aannames en dat er geen onduidelijkheid is over de financiĆ«n.

Structuur verbeteren

Kort na die ruzie werd bekend dat de Meerpaaldagen dit jaar niet doorgaan vanwege het coronavirus. Het bestuur heeft daarop de gemeente gevraagd om de subsidie toch over te maken ā€˜om de huidige bestuurlijke structuur te onderzoeken en te verbeterenā€™.

B en W stellen dat PRODronten eind 2018 weliswaar 30.000 euro in kas had, maar vinden het toch een goed voorstel. Het college stelt dat door een onderzoek mogelijk juridische en financiĆ«le risicoā€™s kan voorkomen.

Meerpaaldagen

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 19 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 20 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 20 uur geleden