Verkeer Dronten - Kampen mag straks vanaf de provinciegrens 100 km/uur rijden

Algemeen

DRONTEN - Ook na de reconstructie van de situatie bij Roggebot mag er straks op de Hanzeweg straks niet harder dan 80 kilometer per uur worden gereden. Voor het gedeelte van de N307 op Overijssels grondgebied (zie video) geldt daarentegen een maximum snelheid van 100 kilometer per uur.

Het te renoveren weggedeelte heeft een lengte van 3,3 kilometer, waarvan ongeveer 40% op Drontens grondgebied ligt. Onderdeel van de werkzaamheden is het aanbrtengen van een middenberm, die de beide stroken van elkaar scheidt. Dat bleek gisteravond tijdens een online informatiebijeenkomst over de plannen.

Geen 2 x 2

Het projectteam stelt dat de route aantrekkelijker wordt, onder andere door het verdwijnen van de rotonde bij Roggebotsluis en de hogere brug, die minder vaak omhoog zal gaan. Tijdens de bijeenkomst werd dan ook de verwachting uitgesproken dat er meer verkeer gebruik gaat maken van de N307.

Toch is ervoor gekozen om geen weg van 2 x 2 stroken aan te leggen. Wel is er rekening gehouden met een toekomstige uitbreiding naar 2 x 2.

Knooppunt Roggebot


Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 2 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 3 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 3 uur geleden