Het netjes afgeknipte net van Swift'64 handbal.
Het netjes afgeknipte net van Swift'64 handbal. eigen foto

Mysterieuze vorm van vandalisme bij Swift’64 handbal: „Waarom zo kaarsrecht?”

112

SWIFTERBANT - Vier gestolen doelnetten van voetbalvereniging Swift’64 zijn keurig netjes terugbezorgd. Voorzitter Anco van der Velde vermoedt dat het komt doordat er duidelijke signalen waren over de identiteit van de daders. Het vandalisme bij de handbalclub blijft vooralsnog een mysterie.

„We hadden een idee wie het zijn geweest”, zegt Van der Velde over de diefstal van vier doelnetten, „Ik vermoed dat de namen in het dorp rondgingen en dat ze hebben gedacht: misschien is het beter dat we ze weer terugbrengen. We hebben ze inmiddels op ons terrein teruggevonden en daarmee is wat ons betreft de kous af.”

Eigen asfaltveld

Dat ligt anders bij de handbalclub. Zij hebben op het sportcomplex een eigen asfaltveld. Dat veld is deels afgesloten met een hek, deels met een strak gespannen net. Zo probeert de club te voorkomen dat onbevoegden het veld gebruiken en vooral dat er vernielingen plaatsvinden.

Penningmeester Patricia Bonnema is ook trainer bij de club en kon deze week weer voor ’t eerst aan de slag met de jeugd. Ze had van de voorzitter gehoord dat het net vernield was, maar schrok toen ze zag wat er was gebeurd: „Het net is wel vaker kapotgemaakt, maar dan meestal langs de palen, zodat ze er langs kunnen. Deze keer was het op een hoogte van 2,5 meter kaarsrecht afgeknipt.”

Waarom zo netjes

Omdat niet helemaal zeker is of de club eigenaar is van het net of de gemeente, wordt er nog overlegd wie er aangifte doet bij de politie. Ondertussen heeft Patricia aandacht voor de vernieling gevraagd via de social media. Wat haar het meest verwondert: „Waarom zo kaarsrecht afgeknipt? Als het vandalisme is, gebeurt het meestal niet zo netjes.”

De penningmeester heeft het vermoeden dat het dezelfde daders zijn geweest als bij de voetbalclub. „We kunnen goed met elkaar overweg, dus dat gaan we met elkaar bespreken en met de wijkagent.” Ook Anco van der Velde denkt dat het dezelfde daders zijn geweest: „Maar het is de vraag in hoeverre je dat hard kunt maken.”

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 9 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 9 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 10 uur geleden