Nieuwe kerkzaal in De Voorhof.
Nieuwe kerkzaal in De Voorhof. eigen foto

Kerk Biddinghuizen verlaat kerkzaal na 50 jaar: „Afscheid nemen van Het Schip”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De nieuwe kerkzaal in De Voorhof wordt half mei opgeleverd. Het betekent dat de Protestantse Gemeente dan na 50 jaar afscheid neemt van kerkzaal Het Schip. Dat gebeurt op zondag 17 mei (9:30 uur) met een online kerkdienst.

Aan de afscheidsdienst werken verschillende gemeenteleden mee. „We nemen afscheid van het vertrouwde en kijken tegelijkertijd vooruit naar wat komt,” vertelt kerkeraadsvoorzitter Jan Klopman.

Persoonlijk afscheid

„Vanwege de coronamaatregelen is er naar een manier gezocht waarop iedereen die dat wil nog één keer in Het Schip kan komen kijken”, legt scriba Coby de Boer uit. Dit kan in de periode van 12 tot 16 mei op vooraf vastgestelde tijden. Daarvoor moet men zich van tevoren aanmelden.

De Boer vraagt ook om persoonlijke herinneringen aan Het Schip: „Wij vragen u deze op te schrijven, te tekenen, te fotograferen en mee te nemen of op te sturen. Deze herinneringen worden gebundeld en daarnaast kunnen ze input vormen voor een herinneringskunstwerk.”

„We realiseren ons dat alles nu ineens in een stroomversnelling komt”, vult voorzitter Klopman aan, „We hopen dat we op deze manier zoveel mogelijk mensen de gelegenheid geven de overgang van vertrouwd naar nieuw mee te vieren en afscheid te komen nemen van Het Schip.”

Afscheid Het Schip

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 6 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 6 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 6 uur geleden