Opnieuw problemen met Elburgerbrug: brug wil niet volledig sluiten

Algemeen

DRONTEN - De Elburgerbrug is afgesloten voor het wegverkeer. De provincie Flevoland raadt het verkeer aan om te rijden via Kampen of Harderwijk.

ā€žDe Elburgerbrug wil niet volledig sluiten waardoor de slagbomen niet open gaan. Een monteur en lokale bedienaar zijn onderweg om het probleem te verhelpenā€, meldt de provincie.

Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn met de brug bij Elburg. Ook op 27 april kon de brug niet in de vergrendeling en moest het verkeer omrijden.

Problemen

Ook in de afgelopen jaren zijn er problemen geweest. In 2015 kreeg de brug een nieuw wegdek. Sindsdien zat er voor het autoverkeer een hinderlijke ā€˜knikā€™ in de brug, ter plekke van het beweegbare deel. De provincie Flevoland heeft dit in 2018 hersteld.

In 2019 zijn de zogenaamde ā€˜remmingwerkenā€™ bij de brug vernieuwd. Voor volgend jaar staat er een grootschalige opknapbeurt op het programma. Dan wordt de aandrijving en de elektrotechnische installatie gerenoveerd.

Update

Zondag 10 mei, 14:00 uur:

,,Onze bedienaar is inmiddels ter plaatse om de brug lokaal te bedienen, helaas bleek dit niet de oplossing", meldt de provincie Flevoland via Twitter, ,,Dat betekent dat de monteur aan de bak moet en het verkeer nog even geduld moet hebben."

Zondag 10 mei, 16:48 uur:

De provincie Flevoland deelt mee dat de Elburgerbrug weer open is voor verkeer. De sluiting heeft bijna vier uur geduurd.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 4 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 5 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 5 uur geleden