Fietsenstalling bij station Dronten.
Fietsenstalling bij station Dronten. Ā©maartenheijenk.nl

Vier jaar na uitbreiding met 440 plaatsen voor fietsen is stalling bij station alweer te klein

Algemeen

DRONTEN - Vanuit de politiek werd er al verschillende keren op gewezen en ook B en W zijn er nu van overtuigd: de fietsenstalling bij het station in Dronten is te klein. Het gemeentebestuur hoopt dat het ministerie meebetaalt aan nieuwe fietsparkeerplaatsen.

In 2016 werd de fietsenstalling bij station Dronten nog uitgebreid met 440 plaatsen. De afgelopen periode werd de roep om extra stallingsruimte steeds luider.

GroenLinks en JOVD

Een jaar geleden stelde Albert Bleijenberg (GroenLinks) er vragen over en in oktober volgde er een oproep van de JOVD: ā€žEr is simpelweg een tekort aan plaatsen om de fiets te stallen.ā€

Wethouder Irene Korting (VVD) erkent nu dat er inderdaad een tekort aan fietsenstalplaatsen is bij het station. Het ministerie heeft landelijk 75 miljoen beschikbaar gesteld voor het verbeteren van fietsvoorzieningen bij OV-knooppunten. Samen met de provincie doet de gemeente een beroep op een deel van die miljoenen. De gemeenteraad krijgt daarna wellicht het verzoek om nog extra geld beschikbaar te stellen.

Autoā€™s

Vorige week maakte de gemeente bekend dat ook de parkeerruimte voor auto's wordt uitgebreid. Die 41 extra parkeerplaatsen kunnen worden gerealiseerd dankzij een grondruil met BP, eigenaar van het naastgelegen tankstation.

Deze parkeerplaatsen kosten in totaal 178.000 euro en worden betaald door de provincie, de gemeente en de NS.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 21 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 21 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 22 uur geleden