Vagina-discussie wijst niet op stadse ambities: „Soms zijn we zo bekrompen”

Algemeen

DRONTEN - Als het aan diverse gemeenteraadsfracties ligt, mag Dronten groeien naar 75.000 inwoners. Suzanne Stoop (PvdA) kan dat moeilijk rijmen met de recente discussie over explicite kunst in een etalage in winkelcentrum Suydersee: „Als we een stad gaan worden, horen daar ook andere dingen bij.”

Mevrouw Stoop verbaasde zich over de forse groei die verschillende fracties ambiëren: „Daar hoort de vraag over identiteit bij. Wat zijn we nou eigenlijk? Zijn we een stad of zijn we een dorp? Met zo’n forse groei moet ik concluderen dat we een stad gaan worden. Maar tegelijkertijd beklagen we ons over getekende vagina’s (zie video - red.). Ik moest daar een beetje om lachen. Soms zijn we zo bekrompen.”

Sexshop of coffeeshop

Volgens het PvdA-raadslid moet je bij een stad ook denken aan zaken als een sexshop of een coffeeshop: „Hoe kijkt het CDA daar tegenaan?”

Het kwam gisteren niet tot een discussie over de vraag van de PvdA. Zo wilde Peter Duvekot (SP) zijn vingers niet branden aan de vraag over stad of dorp: „Daar komen we toch niet uit.” Hij herinnerde er wel aan dat zijn partij altijd al voorstander is van een coffeeshop in Dronten.

Een sexshop kreeg meteen de spontane instemming van Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten): „Ik heb daar geen moeite mee hoor, als dat levensvatbaar is.”

Honderdduizend woningen

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 12 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 13 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 13 uur geleden