Afbeelding
Google Maps

NS-station in Swifterbant en aquaduct bij Roggebot op eisenlijstje GroenLinks

Algemeen

DRONTEN - GroenLinks vindt 45.000 inwoners de ideale grootte voor de gemeente Dronten. Als er vanuit Den Haag een opdracht komt om verder te groeien, dan moet er wat fractievoorzitter Paul Vermast betreft worden voldaan aan een fors aantal voorwaarden. Daaronder: het schrappen van vliegveld Lelystad en extra op- en afritten op de A6 voor Swifterbant.

De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen, waarin wordt gevraagd om 100.000 extra woningen in Flevoland. Paul Vermast erkent dat er in Nederland behoefte is aan woningen, maar wat hem betreft blijft het aantal extra woningen in Dronten beperkt. Ook verbindt hij er eisen aan: „Want je kunt niet zomaar ergens 9.000 woningen neergooien.”

Luchthaven Lelystad

Met name voor de infrastructuur heeft GroenLinks een ambitieus eisenlijstje: „Wat ons betreft moet er nu definitief een streep door de uitbreiding van luchthaven Lelystad. Het is natuurlijk niet uit te leggen dat wij van de rijksoverheid een bouwopdracht krijgen om woningen te bouwen onder aanvliegroutes.”

Verder pleit hij voor de aanleg van de Zuiderzee-spoorlijn naar het noorden: „En wat ons betreft krijgt ook Swifterbant dan een station en in het verlengde daarvan ook een aansluiting op de A6 in zuidelijke richting.”

„Ook moet er een heroverweging worden gemaakt of we bij Roggebot in de komende jaren een brug moeten bouwen òf dat rijksoverheid meteen doorpakt en daar een aquaduct van 2x2 rijstroken aanlegt.”

Honderdduizend woningen

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 18 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 18 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 19 uur geleden