Afbeelding
Walibi Holland

Jean Paul Gebben start WhatsAppgroep voor burgemeesters met attractieparken

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Burgemeester Jean Paul Gebben heeft gisteren overlegd met zijn collega uit Kaatsheuvel. Ze hebben gekeken of ze met de maatregelen voor Walibi en De Efteling wat van elkaar kunnen opsteken.

De Efteling opent op 20 mei de poorten, Walibi Holland volgt vijf dagen later. Jean Paul Gebben hoopt te kunnen leren van de ervaringen in Noord-Brabant. Hij vertelt dat de gemeente Dronten vandaag een schouw heeft bij Walibi om te kijken welke maatregelen er zijn genomen om veilig open te kunnen gaan.

WhatsAppgroep

De burgemeeter heeft ook het initiatief genomen om de burgemeesters van de Club van Elf met elkaar in contact te brengen via een whatsappgroep. In de Club van Elf werken de grootste Nederlandse dagrecreatiebedrijven samen. Jean Paul Gebben hoopt dat de burgemeesters waar mogelijk één lijn trekken.

„We willen voorkomen dat er gezegd wordt: in dat park mag dat wel en in dat park mag dat niet. Want als dat gebeurt wordt al heel snel de bal bij de gemeente gelegd. En we zijn het er als burgemeesters in ieder geval over eens dat veel van der verantwoordelijkheid bij de parken zelf ligt.”