Roelof Siepel
Roelof Siepel ©maartenheijenk.nl

B en W nemen enquête Swifterbant-zuid serieus: „Maar het is niet het enige”

Swifterbant

SWIFTERBANT - De gemeente Dronten heeft een enquête gehouden om er achter te komen welk ontwerp voor de nieuwbouwwijk Swifterbant-zuid de voorkeur van de inwoners heeft. Deze raadpleging is 77 keer ingevuld. In hoeverre is dat voldoende? „Wij nemen àlles serieus, maar die enquête is niet het enige”, antwoordt wethouder Roelof Siepel.

De wethouder vertelt dat de inspraak over Swifterbant-zuid niet door de gemeente is uitgevoerd, maar door een ontwerpteam. Dit team bestaat uit inwoners van het dorp en ambtenaren. Zij hebben vorige week hun advies overhandigd aan de wethouders Siepel en Van Bergen. Mede aan de hand van hun bevindingen nemen B en W de komende week een besluit over Swifterbant-zuid.

Alles is relatief

Over het belang van de raadpleging zegt Siepel: „Wij nemen elke enquête serieus, ook als-ie 77 keer is ingevuld. Als wij 77 mensen ontmoeten op een informatiebijeenkomst, dan zeggen wij: goh, wat is die bijeenkomst goed bezocht. Dus alles is relatief.”

Hij wijst erop dat het ontwerpteam bij haar advies gebruik heeft gemaakt van de uitslag van de enquête: „Maar ook van de andere bijdragen die aan het participatieproces zijn geleverd.” De wethouder noemt in dat verband gesprekken met professionele partijen, makelaars, belangengroeperingen uit Swifterbant en deskundigen.

Swifterbant-zuid