Afbeelding
© Eelco Lindhout

Organisatie hoopt dat NCK doorgaat op 3 oktober: „Wielrenners snakken ernaar”

Sport

DRONTEN - Het is de bedoeling dat de Nederlandse clubkampioenschappen wielrennen in Dronten dit jaar gewoon doorgaan. „Er is nog niemand die er iets zinnigs over kan zeggen, maar wij gaan op dit moment uit van zaterdag 3 oktober”, zegt organisator Robert van Plateringen.

De website van het NCK staat op blanco en op de Facebookpagina wordt nog geen datum genoemd. Achter de schermen wordt er door wielervereniging De IJsselstreek echter toegewerkt naar de eerste zaterdag van oktober.

Geluk dat het tijdrit is

„We hebben het geluk dat het een ploegentijdrit is en geen rit met een groot peloton”, aldus Van Plateringen, „De KNWU is er al over aan het nadenken om op kortere termijn gewone tijdritten door te laten gaan. Als er weer gefietst mag worden, zullen dat in eerste instantie tijdritten zijn. En daarna misschien ploegentijdritten.”

Het organsatiecomité heeft de vergunningen aangevraagd: „Maar de plaatselijke overheden wachten af wat er landelijk gezegd wordt. En daar wachten wij ook op. Er zijn veel evenementen die vanaf september weer mogen starten. Als dat opgeschoven wordt, wordt het lastig. Maar als er vanaf september weer dingen mogen, gaan wij ervan uit dat het NCK ook mag.”

Afgeslankte vorm

„Misschien moeten we het in afgeslankte vorm doen of met minder publiek. Dat zijn allemaal dingen waar we nog niks van weten”, vervolgt Van Plateringen, „In ieder geval zijn er heel veel wielrenners die ernaar snakken om weer eens een wedstrijd te mogen rijden.”