Justin den Harder (ChristenUnie)
Justin den Harder (ChristenUnie) screenshot videonotulen gemeente Dronten

De Alk pas opknappen als Optisport en Dorpsbelangen vriendjes zijn

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Volgens Justin den Harder (ChristenUnie) is de samenwerking tussen Dorpsbelangen Biddinghuizen en zwembadexploitant Optisport ‘wel eens moeizaam’. Omdat zwembad De Alk na de renovatie méér moet worden dan alleen een zwembad, wil hij de benodigde 2 miljoen euro pas op tafel leggen als deze beide partijen door één deur kunnen.

Samenwerking tussen Dorpsbelangen en Optisport is belangrijk, omdat Dorpsbelangen in de plannen van B en W een belangrijke rol krijgt in De Alk. Zo neemt de vereniging Dorpsbelangen enkele beheerstaken over van Optisport: „Waardoor de openingstijden kunnen worden verruimd.”

Ontmoetingsruimte

Daarnaast wil het gemeentebestuur een ruimte van zestig vierkante meter op het zwembadterrein bouwen: „Voor maatschappelijke doeleinden, waarmee de accommodatie ook buiten het zwemseizoen gebruikt kan worden.” Die ruimte moet in de ogen van het college geëxploiteerd worden door Dorpsbelangen.

Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten) ziet die ontmoetingsruimte wel zitten: „Want misschien vallen er partijen tussen de wal en het schip bij het nieuwe multifunctionele gebouw in Biddinghuizen. Misschien is het ook een mooie ruimte voor een BSO.”

Uitgewerkt plan

Wat Dorpsbelangen zelf precies voor ogen heeft met die zestig vierkante meter, is nog niet duidelijk. De vereniging komt volgend jaar met een uitgewerkt plan. Ze lichten al wel een tipje van de sluier op: „De ruimte wordt ingezet voor sport, bewegen, gezondheid, ontmoeten en welzijn.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 7 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 7 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 8 uur geleden