Gemeente Dronten werkt mee aan ambitieus plan voor zonnepanelen langs A6

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten verkent de mogelijkheid om langs de A6, tussen knooppunt Almere en de Ketelbrug, zonne-energie op te wekken. Dit onderzoek wordt uitgewerkt samen met de gemeenten Almere en Lelystad, de provincie Flevoland, het Rijk en de Netbeheerder.

ā€žEr wordt gekeken naar financiĆ«le haalbaarheid, verkeersveiligheid, inpassing in het snelweglandschap en ecologieā€, meldt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, ā€žTot 2023 worden meerdere locaties verkend en voorbereid om deze vervolgens aan de markt aan te bieden.ā€

Beleidsplan gemeente

De mogelijkheid van zonnepanelen langs de A6, N-wegen, dijken en de Hanzelijn past perfect in het gemeentelijk beleidsplan voor zonne-energie, dat woensdag is besproken door de gemeenteraad. ā€žWanneer we liever geen hoogwaardige agrarische gronden inzetten voor de opwekking van zonne-energie, komen we in het buitengebied als vanzelf op gronden die in eigendom zijn van Rijkswaterstaat, provincie of Waterschapā€, aldus het plan.

Als de eigenaar mogelijkheden ziet voor zonnepanelen, wil de gemeente graag meedenken. De betrokkenheid van de lokale overheid gaat dan over de exacte locaties van de panelen en de inpassing in het landschap.

Zonnepark A6

.


De lezers van DeDrontenaar.nl vonden dit drie jaar geleden de belangrijkste kenmerken van Swifterbant.
Dorpsbelangen Swifterbant zoekt drie foto's: "Ja, dit is typisch Swifterbant" 9 uur geleden
De Industrieweg in Swifterbant.
Een Boompje Opzetten | Watercipressen of Chinese moerascipres in Swifterbant Een Boompje Opzetten 10 uur geleden
Vorige winnaars van Het Beste Idee van Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Peuter- en kleutergym, Het Beste Idee van Dronten 10 uur geleden