Afbeelding

Verkoopcijfers bedrijventerreinen in Dronten nog veel gunstiger dan geschetst

Algemeen

DRONTEN - B en W schreven vorige week in hun jaarcijfers dat er in de gemeente Dronten extreem veel hectares aan bedrijventerreinen worden verkocht. Inmiddels schetst wethouder Irene Korting (VVD) aan de hand van de actuele cijfers een nog veel gunstiger beeld voor Dronten.

Vorige week meldde het gemeentebestuur dat er in de eerste maanden van dit kalenderjaar 0.9 hectare concreet was verkocht en 5,2 hectare gereserveerd. Inmiddels is dat aantal gereserveerde hectares opgelopen naar 6,3.

Reserveringen

„Zowel in Dronten als ook op de terreinen in Biddinghuizen en Swifterbant zijn er meerdere reserveringen”, aldus wethouder Korting, „In Biddinghuizen is inmiddels 42% van de beschikbare grond gereserveerd en in Swifterbant 67%.”

In Dronten is bedrijventerrein Business Zone Delta helemaal uitverkocht. De gemeente richt zich daarom nu op de Poort van Dronten. De wethouder verwacht dat de reserveringen de komende tijd leiden tot bouwactiviteiten op dit bedrijventerrein: „Al is daarbij de impact van de coronacrisis nog niet meegenomen.”

Extra ontwikkelingen

De wethouder wijst erop dat er ook nog twee oude bedrijfspanden op bedrijventerrein Spelwijk in Swifterbant opnieuw tot ontwikkelingen zijn genomen. Ook zijn er hoopgevende contacten voor een deel van het bedrijventerrein in Biddinghuizen dat eigendom is van een ontwikkelaar.

„Dit soort ontwikkelingen zien we niet terug in de verkoopcijfers, maar komen zeker wel ten goede aan het economische klimaat in onze gemeente”, aldus Irene Korting.

Zeer serieus

De opties voor 6,3 hectare zijn volgens wethouder Korting niet vrijblijvend. In antwoord op vragen van Leefbaar Dronten stelt ze dat er pas een optie-overeenkomst wordt ondertekend nadat wederzijds de haalbaarheid van nieuwbouw is onderzocht. Bij het ondertekenen van zo'n overeenkomst wordt ook een vergoeding in rekening gebracht. Dit geld wordt later verrekend met de koopsom.

„Op dit moment is meer dan de helft (52%) van de genoemde 6,3 hectare in betaalde optie of is de koopovereenkomst reeds in voorbereiding (9%). Bij de andere helft (49%) betreft het schriftelijke reservering”, aldus de wethouder, „Daarbij moet opgemerkt worden dat daarvan ongeveer de helft een betaalde optie zou zijn geweest indien de coronacrisis niet had opgespeeld.”

Bedrijventerreinen

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 10 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 10 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 11 uur geleden